НОВА ГОДИНА ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА 2014, .

НОВА ГОДИНА ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА 2014.

View Web design


Почивки 2015

Екзотични Почивки

Екскурзии

За нас

Контакт

Начало

ENGLISH
 
                             НОВА ГОДИНА 2014 – МАЛАЙЗИЯ, ВИЕТНАМ И КАМБОДЖА

25.12.2013 – 06.01.2014

                                   !!! ОТСТЪПКА ЗА РАННИ ЗАПИСВАНИЯ ДО 15.10.13 !!!

Цена на човек в двойна стая в хотели 3*+ SUPERIOR: 1985 евро

Цена на човек в двойна стая в хотели 4* FIRST CLASS: 2100 евро

 

Цена на човек в двойна стая в хотели 3*+ SUPERIOR: 2075 евро

Цена на човек в двойна стая в хотели 4* FIRST CLASS: 2195 евро

 

Ден 1: 25 - 26.12.2014 ИСТАНБУЛ – КУАЛА ЛУМПУР

Отпътуване от аерогара Истанбул за Куала Лумпур с редовен полет в 00.15 ч .Пристигане в Куала Лумпур в 17.15 ч Трансфер , настаняване в хотел и нощувка.

Ден 2: 27.12.2014 КУАЛА ЛУМПУР

Закуска.Опция – сити тур на Куала Лумпур. Нощувка.

Ден 3: 28.12.2014 КУАЛА ЛУМПУРСИЕМ РИП (вечеря )

Трансфер и полет в 06.50 ч Пристигане в 07.50 ч Посрещане от местния екскурзовод . Днес ще посетим древната столица Ангкор Том, последната столица на кмерите, с Терасата на слона, Терасата на цар Лепер и като забележителния храм Байон, структура от много архитектурни промени, отразяваща преминаване от индуизма (основите) към будизма (надстройка); с 216 барелефни лица във външната галерия на храма, на които е изразена известната половинчата усмивка.Следобяд ще посетим храмовият комплекс в Анкгор Ват – най големият религиозен комплекс на Земята с площ от 163 хектара и количество камък равняващо се на това от Хеопсовата пирамида в Египет. Не напразно Ангкор Ват е едно от новите чудеса на света. Различава се от всички други кмерски храмове с това, че сочи на запад, и е вдъхновен от хиндуизма на 12ти век. Симетричните му кули са изобразени на националния флаг на Камбоджа. Построен от Суряярман II, Анкгор Ват е вярвам да бъде погребален храм за царя. Продължително време е бил обитаван от будиски монаси и е много добре запазен. От четирите си страни е обраден от изкусни барелефи, сред които най-известният е Бушуването на океана от мляко от източната страна. Посрещане на залеза над Анкгор Ват и вечеря в местен ресторант с танци на живо, включваши известния танц аспара. Нощувка в Сием Рип.

Ден 4: 29.12.2013 СИЕМ РИП (закуска и вечеря )

Закуска в хотела. Отпътуване за реката Сием Рип за разходка с лодка на езерото Тонле Сап, където ще посетите частично наводненото селище в гората Компонг Плук с канута. На връщане ще посетим приказният храм Бангтеай Срей, посветен на индуиския бог Шива.Храма е построен от розов пясъчник и е считан за кралска перла от времето на класически Кмер заради деликатната красота на дърворезбите си. Следващата ни спирка е живописния манастир Та Прохм. Завръщане в хотела и време за почивка. Вечеря и нощувка в Сием Рип.

Ден 5: 30.12.2013 СИЕМ РИПХАНОЙ (закуска и вечеря )

Трансфер и полет в 07.05 Пристигаме в Ханой в 08.45 ч Посрещане от местния екскурзовод. Ден за разглеждане на забележителностите в Ханой, които включват: мавзолеят Хо Чи Минх, Пагодата на една колона, Храмът на литературата – известен като първият национален университет в държавата, страховитият затвор Хоа Ло, построен от французите в навечерието на 20 век, завършен през 1901г. Името Хоа Ло означава „подвижна земна пещ“ и произлиза от семействата, които са живели на тази земя преди построяването му; Музеят на жените във Виетнам, който разказва за приноса на жените в развитието на виетнамската история и култура, по времето на многото военни конфликти, както и ролята на жените в семейството; обиколка на реставрираната стара част на града, която съхранява историческия обклик на града. Вечеря и нощувка в Ханой.

Ден 6: 31.12.2013 ХАНОЙ – залива ХАЛОНГ (около 200 км, 3.5 часа) (закуска, обяд и вечеря )

След закуска отпътуване за залива Халонг. Пътуването до залива е приблизително 3.5 ч през които може да се насладите на живописните оризови полета, стада биволи, селца и всекидневния селски живот по делтата на Червената река.

Около обяд пристигане в Халонг и настаняване на борда на традиционнен кораб – джонка. Обяд от местна, прясна морска храна на борда на кораба. Посещение на пещерата Луон с по-малки лодки. По-късно ще имаме възможността да плуваме в изумрудените води на залива Халонг, да се разходим до панорамния изглед на залива от плажа Титоп и вечерта да наблюдаваме залеза над залива докато вечеряме и ще посрещнем НОВАТА 2014 ГОДИНА. Нощувка на борда.

Ден 7: 01.01.2014 ХАНОЙ – ХЮ (закуска и вечеря )

Първият ден от новата година ще започнем като се насладим на невероятния изгрев в залива, докато слънцето изгрява от морето, измежду върховете на пръснатите варовикови островчета. Закуска на кораба и връщане до града Ха Лонг. Отпътуване към Ханой. Качване на следобедния полет за Хю. Продължителността на полета е 1 ч. и 15 мин. Посрещане и трансфер до хотела. Настаняване, вечеря и нощувка в хотела.

 

Ден 8: 02.01.2014 ХЮ –ДАНАНГ – ХОЙАН (около 145км; 3 часа) (закуска и вечеря )

След закуска, посещение на Императорската цитадела – пазположена на северния бряг на Парфюмната река, с площ от 500 хектара и система от три кръга крепостни вала, от вънка на вътре“ Кинх Танх (Главната цитадела), Хоанг Танх (Царската цитадела), Ту Кам Танх (Забранената цитадела). Построяването на цитаделата започва през 1805г. по времето на император Гиа Лонг и е завършена през 1832 под управлението на император Минг Манг. По-късно са построени други крепости, дворци и след 200 години до днес, комплексът е запазен в оригиналния си вид с близо 140 малки и големи постройки.

Разходката ни продължава до пагодата Тиен Му, построена през 1601г. между реката и боровата гора, която е една от най-красивите религиозни сгради в страната. Разглеждане и на гробницата Мин Манг, известна с хармоничния синтез на архитектурата си и заобикалящата среда. Посещение на етно селище за направата на ароматични пръчици и конусовидни шапки, където ще имате възможност да наблюдавате и разберете повече за тези местни традиционни занаяти.

Следобед отпътуване за Хойан, преминавайки през много малки тухлени селца с овощни градини, наслаждавайки се на красивите гледки към морето. По пътя, спиране за разглеждане на Мраморната планина, чиито пет каменисти оголени скали са символ на петте основни природни елемента и за извор на поредица интригуващи легенди, както и място на скални манастири и дори една военна болница. Ще наблюдавате направата на статуи от местни занаятчии и скулптори, които работят в подножиетон а планината.

Пристигане в Хойан и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Хойан.

Ден 9: 03.01.2014 ХОЙАН – САЙГОН (закуска и вечеря )

Закуска в хотела. Обиколка на града, в който се заселват първите западни търговци през 16 век и той става един от най големите търговски центрове на страните от Югоизточна Азия и проспериращо пристанище между 17ти и 19ти век.

Ще посетим античния град с тесни улички и едноетажни къщи, чиято архитектура, повлияна от традициите както на Виетнам, така и на Китай, е останала непокътната. През 1999 г. градът е включен в списъка за защита на кутурното наследство на ЮНЕСКО. Всички сгради са построени от редки видове дърво и са украсени с дърворезба като дантела, която е най-богата при заседателната зала на китайското събрание. Ще посетим Японския покрит мост една от основните забележителности от 16 век. Също така ще имаме свободно време на местния пазар известен с уникалният си порцелан и коприна.

Следобед отпътуване за Дананг за качване на самолет до Сайгон, продължителността на полета е 1 ч. 20 мин. Следобед пристигане и настаняване в хотела. Вечеря и нощувка в Сайгон.

Ден 10: 04.01.2014 САЙГОН (ЦЕЛОДНЕВЕН ТУР ПО ДЕЛТАТА НА РЕКАТА МЕКОНГ) (закуска, обяд и вечеря )

Закуска. Ранно отпътуване към пристанището Кай Бе, на около 2 ч. път от Сайгон. Качване на круизния кораб Mekong Queen. По пътя по делтата на реката, спиране и раходка до греда със сампани за разглеждането на стара църква и занаятчийски фабрики, обяд в местен ресторант, връщане на кораба и продължаване на пътя към града Винх Лонг, спиране в местна овощна градина и фабрика за традиционни тухли, слизане в пристанището на Винх Лонг и отпътуване с автобус към Сайгон. Вечеря и нощувка в Сайгон.

 

Ден 11: 05.01.2014 САЙГОН – КУАЛА ЛУМПУР (закуска )

След закуска ще разгледаме Сайгон – старият колониален жилищен квартал, операта, катедралата Нотр Дам, построена през 19ти век, Двореца на обединението, Музеят на останките от войната, който трогва с експозициата си от останки от Американската война (както е известна във Виетнам).Свободно време за последни покупки.Трансфер и полет в 18.55 ч

Ден 12: 06.01.2014 КУАЛА ЛУМПУР – ИСТАНБУЛ

Пристигане на летище Истанбул в 06.00 ч

ПАКЕТ УСЛУГИ, ВЛКЮЧЕНИ В ЦЕНАТА:

-Всички турове и трансфери по програмата във Виетнам и Камбоджа;

 -8 нощувки в двойна стая със закуска в хотел от избраната категория по маршрута във Виетнам и Камбоджа;

 -Входни билети за всички посещавани обекти по програмата;

 -Включеното в програмата изхранване: 8 закуски,2 обяда и 8 вечери

-2 нощувки  в Куала Лумпур и една закуска

 -Самолетни билети: • Истанбул - Ханой • Ханой - Хю • Да Нанг - Хо Ши Мин • Хо Ши Мин - Сием Рип • Сием Рип - Куала Лумпур • Куала Лумпур - Истанбул • -Летищните такси за полетите във Виетнам и Камбоджа; -Виза за Виетнам; -Медицинска застраховка; -Водач на групата от България при минимум 15 туриста;

ЗАБЕЛЕЖКИ: • Пакетните цени НЕ ВКЛЮЧВАТ летищните такси - 340 евро. • Пакетните цени НЕ ВКЛЮЧВАТ такси на летище Сием Рип (около 25 щ.д. – заплащат се на място лично от всеки пътуващ). -Цената на пътуването е базирана на група от минимум 15 туриста. При по-малък брой пътуващи пакетната цена се завишава в порядъка на 80 – 120 евро. -В случай, че броят на туристите изисква настаняване на някой от пътуващите в единична стая, той доплаща разликата в цените за настаняване в двойна и единична стая, която е 282 евро за хотели категория SUPERIOR – 3 * и 474 евро за хотели категория FIRST CLASS – 4 * за всичките  нощувки.


Copyright © 2004 MISYS TRAVEL AGENCY All rights reserved.