ЕКСКУРЗИЯ ИНДИЯ, ЕКСКУРЗИЯ СЕВЕРНА ИНДИЯ, ЕКСКУРЗИЯ ИНДИЯ, КЛАСИЧЕСКА ИНДИЯ, .

ЕКСКУРЗИЯ ИНДИЯ,ДЕЛХИ,АГРА,ДЖАЙПУР,КАДЖУРАХО,ВАРАНАСИ.

View Web design


Почивки 2015

Екзотични Почивки

Екскурзии

За нас

Контакт

Начало

ENGLISH
 
 НОВА ГОДИНА 2014 ИНДИЯ

ДЕЛХИ , АГРА,ДЖАЙПУР,КАДЖУРАХО,ВАРАНАСИ

Цена на човек в двойна стая – 1155 €  до 30.10.2013

Цена на човек в двойна стая – 1285 €

 

27.12.2013

Полет от Истанбул за Делхи  в 11.30 ч

28.12.2013

Пристигаме  на летището в Делхи в  00:05 ч . Посрещане от фирмата партньо със свежи гирлянди от цветя.Настаняване в хотела за нощувка. 
Закуска. Днес ще разгледаме Делхи столицата на Индия.Ще посетим  Jama Masjid- най-голямата джамия в Индия. Построен е от Шах Джахан, Червения Форт- който също е
построен от Шах Джахан.Тази огромна Крепостта е строена от 1638 до 1648, мястото на кремациятана Махатма Ганди. Ще видим Вратата на Индия – построена в чест на 70 000 убити войници по време на Първата световна война и днешен символ на Делхи.Ще видим  Президенския дворец – завършен през 1929 г и Парламента.Вечеря.Нощувка.

29.12.2013

Нощувка.След закуска ще разгледаме Qutab Minar – най високата кула изградена от тухли в света 72.5 м Този комплекс се отличава като един от най ранните и най известни примери на Индо – Ислямската архитектура.По късно ще посетим храма на бахаите построен през 1986 г във форма на лотус който е получил световно признание за уникална архитектура и дизайн.Храмът е сред най посещаваните паметници в Индия.Мястото осигурява безупречна среда за медитация,мир и мъдрост.Следобед ще отпътуваме за Джайпур.Пристигаме вечерта и ще се настаним в хотела.Вечеря.Нощувка.

30.12.2013

След закуска ще посетим Форт Амбър.Това е една от основните туристически атракции,разположен е на висок хълм.Амбър Форт е известен с уникалния си художествен стил смесващ индуистки и моголски елементи.Ще се изкачим на гърба на слон и ще се насладим на прекрасните гледки.Ще разгледаме двореца изграден от червен пясъчник и мрамор.Ще разгледаме Sheesh Mahal чичито стени и таван са покрити с мозайка от парченца огледала внесени от Белгия. Ще посетим двореца на Махараджата в Джайпур.Този дворец е превърнат в музей, но малка част от него все още се използва от кралското семейство на Джайпур.Ще видим Hawa Mahal емблематичен паметник на Джайпур построен през 1799 г Той е зашеметяващ със своите пет етажа, 152 прозореца и множество висящи балкони.Следобед ще отпътуваме за Агра. По пътя ще посетим Фатехпур Сикри – стара столица на моголите.Градът е построен от император Акбар през 1569 г Той е обявен от ЮНЕСКО за световно културно наследство.Пристигаме в Агра вечерта.Настаняване в хотела.Вечеря.Нощувка.

31.12.2013

След закуска ще посетим Агра Форт под защита на ЮНЕСКО.Градът крепос е съхранявал голямо съкровище което моголите са намерили след завладяването му. Тук е намерен световно известният диаманд Кох и нор.Оценявайки важното му стратегическо значение, великия император Акбар го избира за своя столица през 1565 г.Той извършва множество възстановителни работи в продължение на 8 години.По късно внукът му Шах Джахан е затворен от синът си в една от кулите му.Легендата разказва,че той е умрял в тази кула от скръб за своята съпруга Мумтаз Махал гледайки със сложна система от огледала гробницата и построена от него - прекрасният Тадж Махал. Следобед ще разгледаме Тадж Махал.Строителството му е започнало през 1631 и завършило 1653 г.Безспорно това е една от най впечатяващите сгради в света и е едно от новите седем чудеса.Новогодишна вечеря.Нощувка.

01.01.2014

След закуска трансфер до жп гарата на Агра и отпътуване с влак до Джанси.Ще ни посрещтнат на гарата и ще се отправим към Каджурахо, като по пътя ще разгледаме Орча.Орча е построен през 16 в и включва множество храмове и дворци.Следобед ще посетим западните храмове на Каджурахо.В Каджурахо за удивително кратък период от 100 години са били построени 85 храма.Но днес са запазени едва 22 храма. Храмовата украса е практически най голямата галерия на еротично изкуство в света.Първо ще посетим храма Кандария Махадеро извисяващ се на 31 м височина посветен на бог Шива.Неговите изображения неизменно присъстват на корицити на Кама Сутра.След това ще видим храма посветен на богинята Кали построен изцяло от гранит, който е един от най старите храмове.Настаняване в хотела.Вечеря.Нощувка.

02.01.2014

След закуска ще разгледаме източната група храмове до обяд.Следобед трансфер и полет за Варанаси.Посрещане и трансфер до хотела.Настаняване, вечеря и нощувка.

03.01.2014

Рано сутринта ще се разходим с лодка по река Ганг. Река Ганг е с особенно важно значение за индийците и е свещенна за тях.В индуиската митология се вярва,че ако се потопиш в река Ганг ще бъдат опростени греховете ти.Поради това много индийци носят от далечни места пепелта на техните роднини,която потапят в Ганг.Ще се върнем за закуска в хотела,след което ще започнем обиколката на Варанаси. Варанаси или Вечният град е едно от най важните места за поклонение в Индия.Нашата обиколка ще започне с храма Kashi Vishwanath разположен на брега на реката и известен като Златния храм.Ще разгледаме и още няколко от най важните храмове на Варанаси и след това ще посетим Сарнат. Той е един от най важните будистки центрове в Индия,където Буда е проповядвал.Вечерта трансфер до летището и полет за Делхи.Трансфер и настаняване в хотела.Вечеря и нощувка.

04.01.2014

Закуска.Трансфер до летището за полет в 08.50 ч.Пристигаме в София в 22.10 ч

Доплащане за единична стая – 250 евро

Цената е при минимум 15 човека и включва :

  • самолетен билет София - Делхи - София ( с прекачване )
  • самолетен билет Каджурахо - Варанаси и Варанаси - Делхи
  • 8 нощувки със закуски и 7 вечери в хотели 4* по програмата в Индия
  • всички трансфери по програмата в Индия
  • екскурзоводско обслужване на български / руски език по програмата в Индия
  • медицинска застраховка

Цената не включва :

  • летищни такси - 230 евро към 01.08.2013
  • такса за индийска виза - 100 лв
  • входни такси за посещаваните обекти - около 80 евро – заплащат се в местна валута на място
  • бакшиши

Примерни хотели по програмата :

Делхи – Hotel Parkland Exotica 

Джайпур - Hotel Cambay & Spa 

Агра – Hotel Rajmahal www.rajmahalagra.com

Каджурахо – Hotel Usha Bundela www.ushalexushotels.com

Варанаси – Hotel Grand Meraden www.meradengrand.com

Делхи - Hotel Oodles An Ecotel www.oodleshotelnewdelhi.com


Copyright © 2004 MISYS TRAVEL AGENCY All rights reserved.