ЕКСКУРЗИЯ КАПАДОКИЯ, ЕКСКУРЗИЯ КАПАДОКИЯ СЪС САМОЛЕТ, КАПАДОКИЯ САМОЛЕТ, .

ЕКСКУРЗИЯ КАПАДОКИЯ.

View Web design


Почивки 2015

Екзотични Почивки

Екскурзии

За нас

Контакт

Начало

ENGLISH
 
НОВА ГОДИНА 2014 - НАЙ ДОБРОТО ОТ КАПАДОКИЯ

С извисяващите се скални образувания,уникални пейзажи,тайнственни подземни градове и изсечени в скалите църкви ,Кападокия е необичайно място,където се срещат природното великолепие с човешката находчивост и е едно от тези места, които трябва да бъдат посетени поне веднъж в живота.

4 дена / 3 нощувки

Цена  на човек в двойна стая - 495 евро

 

1 ден 30.12.2013 София – Истанбул-Кайзери

Отпътуване от летище София в 09.45 ч през Истанбул.Пристигане в Кайзери в 13.45 ч Трансфер и настаняване в хотел Sos Cave Hotel www.soscavehotel.com.Вечеря.Нощувка.

2 ден 31.12.2013 Кападокия (Юргюп, Аванос, Гьореме, Учхисар)

Закуска. Посещение на Музея на открито в Гьореме  /Голям комплекс от скални църкви  - областта Гьореме е била населявана от древни времена; в близкото минaло там са живяли Християни. Най-старите църкви в района – от които до днес са се запазили много малко – датират от 7в.  В долината на Гьореме се намира Музеят на открито, който някога е бил дом на религиозна общност. Много на брой църкви образуват голям манастирски комплекс, като целия е изваян в скалите.Според местната легенда на това място имало 365 църкви – по една за всеки ден от годината, от които едва 30 са отворени за посещение днес/. Разглеждане на крепостта Уч Хисар и десетки панорамни площадки между които Долината на Гълъбите, Долината на Отшелниците.Долината е известна и като Долината на монасите заради килиите открити във варовиковите кули. Необикновената форма на каменните образувания прави долината странна и изключително интересна; върховете им във формата на комин припомнят легендата, че някога били обитавани от феи способни да изпълнят всяко желание. Новогодишна Вечеря в хотела.

3 ден 01.01.2014 Кападокия ( Деринкую и Каймаклъ )

По желание на изгрев слънце полет с балон.Закуска.Посещение на двата подземни града Деринкую- най дълбокият и Каймаклъ – най големият.Подземните градове в Кападокия са възникнали около 3-4 век и изграждането им е продължило векове.В Кападокия съществуват 36 подземни града,много от тях свързани с тунели и в тях съществували всички необходими неща за живот под земята и хората можели да не излизат месеци на повърхността.По този начин те се предпазвали от множество преминаващи мародерски армии в търсене на пленници и извършващи грабежи.Каймаклъ е с осем етажа под земята от които четири са отворени за посещение.Вечерта завръщане в хотела.Новогодишна Вечеря.Нощувка.

4 ден 02.01.2014 Кайзери-Истанбул-София

Закуска.Посещение на Зелве-антично село издълбано в скалите и населявано до скоро а днес е превърнато в музей на открито.Трансфер за полет в 17.10 ч .Пристигане в София в 21.15 ч

Цената включва :

Самолетен билет София-Кайзери-София

Трансфер летище-хотел-летище

3 нощувки със закуски и вечери в хотел Sos Cave Hotel www.soscavehotel.com

2 обяда

Всички описани екскурзии по програмата

Медицинска застраховка

Цената не включва :

Летищни такси – 150 евро

Полет с балон – 140 евро

Посещение на шоу на Дервиши – 25 евро


Copyright © 2004 MISYS TRAVEL AGENCY All rights reserved.