ПОЧИВКА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР, ЕКСКУРЗИЯ ЗАЗНИБАР, ПОЧИВКА ЗАНЗИБАР, О.ЗАНЗИБАР, ЗАНЗИБАР, .

ПОЧИВКА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР.

View Web design


Почивки 2015

Екзотични Почивки

Екскурзии

За нас

Контакт

Начало

ENGLISH
 
ПОЧИВКА ОСТРОВ ЗАНЗИБАР

31.08.2012 – 09.09.2012

Цена от 995 евро

Името Занзибар създава у различните хора различни представи. Това не е случайно - с него се кичат днес град, остров и малък архипелаг около него. В близкото минало така се е наричал султанат под британска протекция, а в малко по-далечно – друг могъщ султанат, стъпил върху териториите на днешните Танзания, Кения и Сомалия. Ненапразно многобройните племена, обитаващи Средна Източна Африка, независимо от държавните граници говорят един и същ език - ки-куахили. Уникалното съчетание от слънчеви плажове край приказни коралови лагуни и романтичните средновековни улички между дворци, сякаш излезли от "Хиляда и една нощ", са напълно достатъчни за пътешественика. Тук има за всекиго по нещо: каменни цитадели от времето на султаната, тропически колиби със сламени покриви, романтични ориенталски дворци и облицовани с дървени дантели наколни жилища. Разходката по тесните улички е особено прелестна привечер.Тук е родният дом на световно известният певецФреди Меркюри особенно почитан тук.

1 ден 31.08.2012

 

Полет от Истанбул в 19.15 ч

 

2 ден 01.09.2012

Пристигаме на летището на о.Занзибар в 09.20 ч Посрещане от местната агенция, трансфер и настаняване в хотела.Нощувка.

3 ден 02.09.12  - 8 ден 07.09.2012

Свободно време за плаж или допълнителни екскурзии на острова.Нощувки.

9 ден 08.09.2012

Закуска.Трансфер до пристанището и отпътуване в 13.00 ч за Дар ес Салаам с ферибот-продължителност 1ч.30 мин.Посрещане от местната агенция,трансфер и настаняване в хотел.Нощувка.

10 ден 09.09.2012

Полет от Дар ес Салаам в 07.20 ч Пристигане в Истанбул в 18.15 ч

Цена на човек в двойна стая по програмата при настаняване за следните хотели :

ORA MARUMBI BEACH 3*          ALI ( всичко включено ) – 995 eur

http://www.marumbibeachzanzibar.com

ORA PALUMBO REEF 3*              ALI  – 1080 eur

http://www.palumboreef.com

DREAM OF ZANZIBAR 5*            ALI – 1595 eur

http://dreamofzanzibar.diamonds-resorts.com

KARAFUU HOTEL 5 *                    ALI – 1495 eur  

http://www.karafuuzanzibar.com    HB  (закуска и вечеря) – 1260 eur

Цената включва :

Самолетни билети Истанбул – Занзибар , Дар Ес Салам – Истанбул

Фериботен билет Занзибар -Дар ес Салаам

7 нощувки на съответната база хранене

1 нощувка в хотел 4 * в Дар Ес Салам

Всички трансфери по програмата

Медицинска застраховка

 

Цената не включва :

 

Летищни такси – 195 евро

Виза за Танзания – 50 щ.долара

Допълнителни екскурзии

 

STOWNTOWN TOUR
Турът започва рано сутринта с градския пазар, където можете да си купите пресни тропически плодове и подправки. Тук ще почувствате пулса на Занзибар и ще чуете различните диалекти говорени от местното население. После се отправяме към Англиканската църква, построена до Стария пазар за роби. Занзибар е бил известен в миналото като център за търгуване на роби. Тук ще видите мрачни и тесни килии и мястото, където са се провеждали търговете. Ще посетим Националния Музей, старата Арабска крепост. Ще видите The Old Dispensary, голяма 4 етажна сграда с декоративни балкони, служила са диспансер през колониалния период; Livingston’s House, къщата построена от Султан Маджит през 1860г, използвана от мисионерите и изследователите на Африка. От тук е започвал техния път към Африка; House of Wonders, огромна квадратна сграда, обградена от стълбове и балкони, и голяма часовникова кула на върха, която била двореца за церемонии на Султан Бар.
Продължителност: 3 часа. 
  Цена -  35 eur

SPACE TOUR and JOZANI FORES
Тропически плодове, подправки и други редки видове са сред растенията, които ще видите в този тур. Това е възможност да разберете защо Занзибар е наричан Островът на Подправките. Ще видите персийските бани, постоени за жената на първия Султан на Занзибар. В селището Kizimbani ща посетим ферма за подправки и ще усетим миризмата и вкуса на тропическите подправки и полодове. На Занзибар много такива – канела, кардамон, карамфил, ванилиа, джинжифил, ананас, кокос, банани. Сред редките растения са къна, anator ( дърво червило), Ylang lang ( дърво парфюм). Следобед посещение на Националният резерват Jozani Fores – в неговите мангрови гори живеят богато разнообразие на птици и други диви животни.Тук ще имате възможност да видите много редядък вид маймуни -
Red Colobus
Продължителност: цял ден.
Цена - 50 eur

DOLPHIN SAFARI
Ден в търсене на делфини. При късмет ще можете да плувате с тях. После ще се отпвавим към място идеално за шнорхелинг, където ви очакват отлично подхотвени инструктори. Обядът е на брега и ще ви преложи типични местни ястия – риба на скара, ориз, пресни плодове. Прекарайте остатка от деня наслаждавайки се на окена.
Продължителност: цял ден
Цена - 75 eur


РЕЗЕРВАЦИЯ
Copyright © 2004 MISYS TRAVEL AGENCY All rights reserved.